<ATPAKAĻ UZ RECEPTĒM

KAFIJAS PUDIŅŠ

hotdrink-icon.png KARSTA clock-icon.png SAREŽĢĪTA

SASTĀVDAĻAS:

2 TĒJKAROTES ĀTRI PAGATAVOJAMĀS KAFIJAS „JACOBS”;
2 GLĀZES PIENA;
3 ĒDAMKAROTES CUKURA;
3 OLAS;
½ TĒJKAROTE KANĒĻA.

KARAMELE:
200 G CUKURA;
100 G SVIESTA;
100 ML 35% TREKNA KRĒJUMA.

MĒRCE:
¾ GLĀZES PUTUKRĒJUMA;
2 ĒDAMKAROTES KAFIJAS „JACOBS KRÖNUNG ESPRESSO“;
250 G BALTĀS ŠOKOLĀDES SKAIDIŅAS.

Jacobs-DE-Facebook-Logo.pngmail-outlined.png

PAGATAVOŠANA:

Sautējamā pannā ber cukuru un karsē, līdz tas izkūst un iegūst dzintara krāsu. Pievieno sviestu un apmaisa. Tad ņem nost no uguns un uzmanīgi pa pilienam pievieno krējumu. Nepārtraukti maisa, lai karamele nesadalītos gabaliņos. Kad masa kļūst viendabīga, to lej traukā un atdzesē. No minētā sastāvdaļu daudzuma var pagatavot 400 gramus karameles.

Sakuļ olas, pielej nedaudz piena, pievieno kafiju un kanēli. Lej pagatavoto masu uz karamelizētā cukura.
Sagatavo karstā ūdens peldi – ņem lielu karstumizturīgu bļodu, lej tajā karstu ūdeni un ievieto tur trauku ar sagatavoto masu. Karsē 160 grādu temperatūrā pusotru stundu. Pēc izņemšanas no krāsns, ļauj masai atdzist. Pasniedz ar mērci.

Pudiņa mērce:
Sautējamā pannā pagatavo kafiju kopā ar putukrējumu. Karsē to, līdz sāk vārīties. Ļauj mērcei atdzist un tad tai pievieno šokolādes skaidiņas. Visu kārtīgi samaisa, līdz masa kļūst viendabīga.

VAIRĀK RECEPTES

VIJOLĪTES

KARĪBU PIRĀTI

KASTAŅU KAFIJA