APSNIGUŠAIS CITRONS

SASTĀVDAĻAS:

  • 4 TĒJKAROTES MALTĀS KAFIJAS JACOBS
  • VANIĻAS EKSTRAKTS
  • ¼ GLĀZE KONDENSĒTĀ PIENA
  • CUKURS PĒC GARŠAS
  • PUTUKRĒJUMS
  • CITRONA MIZIŅAS
  • CITRONU KRĒMS (VAR IEGĀDĀTIES JAU GATAVU):
  • 3 CITRONI
  • 50 G SVIESTA
  • 1 GLĀZE CUKURA
  • 3 OLAS

PAGATAVOŠANA:

01

Citronu krēms. Sarīvē citronu miziņas un izspiež sulu. Izkausē sviestu sautējamā pannā. Pievieno izspiesto sulu. Karsē uz mazas uguns, bet neļauj sākt vārīties (vislabāk karsēt katliņā, kurš ievietots vārošā ūdenī). Apmaisot pamazām pievieno cukuru. Atdzesē iegūto masu. Atsevišķi sakuļ olas baltumu, tad pievieno to olas dzeltenumam un visu kārtīgi sajauc. Pievieno olu masu iepriekš pagatavotajai sviesta masai un karsē vēl 2 minūtes, līdz viss sabiezē

02

Pagatavo kafiju ¾ glāzes tilpumam. Kafiju saldina. Pievieno vaniļas ekstraktu un kondensēto pienu. Visu kārtīgi samaisa.

03

Glāzē iepilda krēma porciju, to aplej ar kafiju.

04

Pasniedz ar putukrējumu.

05

Dekorē ar citrona miziņām.