<ATPAKAĻ UZ RECEPTĒM

BIEZĀ KAFIJA AR CITRONU

hotdrink-icon.png KARSTAclock-icon.png SAREŽĢĪTA

SASTĀVDAĻAS:

2 TĒJKAROTES ĀTRI PAGATAVOJAMĀS KAFIJAS „JACOBS”;

½ GLĀZE ŪDENS;

VIENS NOGATAVOJIES BANĀNS.

 

CITRONA MUSS:

½ GLĀZE ŪDENS;

½ TASE CUKURA;

CITRONS;

ĒDAMKAROTE TREKNA KRĒJUMA.

 

PUTUKRĒJUMS AR CITRONU:

ĒDAMKAROTE TREKNA KRĒJUMA;

CITRONS (CITRONA MIZIŅAS ROTĀJUMAM).

 

KARAMELE:

ĒDAMKAROTE SVIESTA AR SĀLI;

½ TASE CUKURA;

25 G MANDEĻU.

Jacobs-DE-Facebook-Logo.pngmail-outlined.png

PAGATAVOŠANA:

Karamele: dziļā pannā izkausē sviestu, tam pievieno daļu no cukura. Apmaisa līdz cukurs izkūst un kļūst brūns. Tad pievieno atlikušo cukuru un turpinot maisīt, karsē līdz cukurs pilnībā izkūst. Pusi no karamelizētās masas lej citā traukā un samaisa ar rūpīgi sasmalcinātām mandelēm. Atlikušo pusi vienmērīgi izklāj uz alumīnija folijas un liek ledusskapī.

 

Pagatavo kafiju. To lej mikserī, pievieno banānu un visu kārtīgi sajauc.

 

Citrona muss: nomizo citronu un no mīkstuma izspiež sulu. Izspiesto sulu lej dziļā pannā, klāt pievieno ūdeni, cukuru, citrona miziņas un karsē uz lēnas uguns, līdz masa sabiezē, tad karsēšanu pārtrauc. Masu nokāš un tajā lēni iemaisa karoti krējuma. Visu sajauc, līdz masa kļūst viendabīga.

 

Sajaukto kafijas-banānu dzērienu pārklāj ar citronu mussu. Rotā ar putukrējumu, apkaisa ar karamelizētajām mandeļu drumstalām, lauztiem karameles gabaliņiem no ledusskapja un rīvētām citrona miziņām.

VAIRĀK RECEPTES

KAFIJA AR BRAUNIJU GARŠU

CAPPUCCINO MERINGATO

CARAMEL LATTE