KARSTA
SAREŽĢĪTA
3 TĒJKAROTES KAFIJAS „JACOBS“;
¾ GLĀZE ŪDENS;
¼ GLĀZE KARSTVĪNA (VAR PAGATAVOT PATS, VAI IEGĀDĀTIES GATAVU);
1 SAUJA ŽĀVĒTU AUGĻU (ROZĪNES, ĶIRŠI, DZĒRVENES);
MEDUS PĒC VĒLĒŠANĀS.
MĀJAS KARSTVĪNS:
1 GLĀZE APELSĪNU SULAS;
2 ĒDAMKAROTES APELSĪNU MIZIŅU;
2 TĒJKAROTES KANĒĻA;
5 KRUSTNAGLIŅAS;
½ TĒJKAROTE AROMĀTISKU GARŠVIELU MAISĪJUMA;
½ TĒJKAROTE KARDAMONA;
½ KANĒĻA STANDZIŅA;
1 GLĀZE VĪNOGU SULAS.
Mājas karstvīns.
Sastāvdaļas karsē uz lēnas uguns 15 minūtes, neļaujot vārīties. Ja nepieciešams - nokāš.
Aplej augļus ar karstu ūdeni. Ļauj tiem nožūt un sajauc ar karstvīnu.
Pagatavo iemīļoto kafiju. Pievieno karstvīnu un saldina ar medu.